Borůvky

Cena a štítky
Hmotnost
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
Rozsah hmotnosti
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
Antioxidanty
3 produkty
AWA superfoods Borůvky sušené 100g
Kód:awa1721

AWA superfoods Borůvky sušené 100g

125 Kč180 Kč
Skladem > 5 ks
Borůvky jsou antioxidant, podporují imunitu, zlepšují zrak a působí jako prevence proti nachlazení a...
-31 %
Borůvky sušené proslazené 1000g
Kód:awa1494

Borůvky sušené proslazené 1000g

522 Kč623 Kč
Skladem > 5 ks
Borůvky proslazené, silný antioxidant, čistí trávící trakt, mají antiseptické a antibiotické účinky,...
-16 %
Elixír z lásky 580g
Kód:awa3128

Elixír z lásky 580g

209 Kč239 Kč
Tento produkt nelze zakoupit
Vyprodáno
MIXIT, Elixír z lásky 580g, limitovaná valentýnská edice, Müsli s čokoládou, lyofilizovaným ovocem a...
-13 %

Borůvky jsou dobré také sušené, mají stejný obsah všech účinných látek a lze je dlouho skladovat bez přídavku cukru. Mnohé léčivé hodnoty borůvky se odvozují od jejich hlavních složek, antokyanoidů, které mají mocné antioxidační účinky. Tyto sloučeniny pomáhají působit proti poškození buněk nestabilními molekulami kyslíku, nazývanými volné radikály. Jsou zdrojem speciálních antioxidantů nazývaných karotenoidy (lutein, zeaxantin atd.), flavonoidy (jako rutin, resveratrol, quercetin atd.), dále obsahují vitamín A, B2, B5, B6, C, E, minerály železo, hořčík, draslík, sodík, vápník, mangan, měď, chrom, selen, fosfor a zinek.

  • zde uvedené informace na webu s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)

Borůvky a jejich účinky na zdraví:

  • pozitivní účinek a nervový systém - brainfood
  • zdroj anthokyanů (polyfenolové sloučeniny -antioxidanty)
  • prevence (makulární degenerace, mozková mrtvice a demence) - zdroj Han Ying-Shan et al, 2006
  • příznivý účinek na zrak
  • napomáhají udržení rovnováhy (zejména u seniorů)
  • podporují kardiovaskulární systém
  • podporují metabolismus
  • protinádorové účinky (zdroj Julie Beattie-ová z University v Dundee)
  • působí proti stárnutí - antiaging
  • pomáhá pří šerosleposti stejně jako při špatném vidění
  • příznivý vliv na nespecifické střevní záněty (zdroj Patuiri G. Et al. 2011)
  • více

V jaké podobě může borůvky nakoupit?

Bylo zjištěno že tepelnou kuchyňskou úpravou (do 100 stupňů C), ale ani mražením či chlazením nedochází ke zničení fytochemického potenciálu borůvek - nevede k podstatnému snížení obsahu polyfenolů.

Konzumace: užívat při jídle i nalačno, nebyli zjištěny žádné vedlejší účinky

Zobrazit více Zabalit