Meruňková jádra jsou dvojího druhu, sladká a hořká. Pouze hořká meruňková jádra (Prunun armeciaca) jsou zdrojem amygdalinu, sladká jádra meruněk nejsou účinná, protože v nich amygdalin téměř není.
Rakovinové buňky mají obrovskou spotřebu cukru a proto přednostně vychytávají z oběhu i amygdalin (B17). Ten se vcucne do buňky, která z něj sežere cukr a zůstane v ní jedovatý kyanovodík. Hladová rakovinová buňka si tak vlastní žravostí způsobí otravu a to chceme. Hodná a slušná buňka zdravé tkáně není tak hladová a tak se v ní nevytvoří jedu tolik, aby ji to zničilo. Je tedy nutno amygdalin podávat v dostatečném množství, aby byl účinným jedem rakovinovým buňkám a nepoškozoval zdravé.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |