Moruše bílá je strom, který má původ v Číně a pro svoji sladkou chuť se používá jako přírodní sladidlo, podobně jako rozinky. Plody moruše jsou bílé a jsou zdrojem vitamínu A, B2, B3, B6, B9, C, E, K, železa, vápníku, draslíku, hořčíku, proteinů, vlákniny a sacharidů. Nejčastěji se konzumují sušené plody, protože sušením se zvyšuje obsah cukrů, stávájí se tak ještě sladšími a mají medovou příchuť. Moruše bílá a moruše černá má podobné účinky.
Použití: při pečení, pro přímou konzumaci, na doslazení jídel, do smoothie, jogurtů, snídaňových salátů
Chuť: nezaměnitelná sladká s medovým nádechem
Skladování: sucho, temno a při teplotě do 25°C
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! |