Včely jako pilné pracovnice sbírají velmi cenné suroviny (nektar, medovici a sladké šťávy) pro naše zdraví, produkují z nich zejména včelí med, mateří kašičku, propolis, propolisovou tinkturu, včelí květový pyl, včelí vosk. Dále ze včelích produktů se vyrábí pleťová kosmetika, při které se využívá i včelí jed a pro muže velmi velmi chutná a známá Medovina. Med jako zásobárna energeticky bohaté potravy, která obsahuje vitamíny (A, B-komplex, C, D, K nebo E) a minerály (draslík, vápník, železo, hořčík či křemík), se dále používa jako přírodní sladidlo a slouží jako součást směsí s čerstvým ovocem, ořechy atd. Více....
med je zdrojem vitaminů, minerálních látek, stopových prvků, enzymů, koenzymů, flavonidů, antioxidantů a dalších bioaktivních látek. Různé druhy medů se liší se v barvě, chuti, vůni, rychlosti a formě krystalizace a mnoha dalších vlastnostech. Více o medu...
Med, který již zkrystalizoval, ponoříme ve sklenici do teplé vody, teplota však nesmí přesáhnout 42 °C.
Použití: jako sladidlo, při pečení, do smoothie, na výrobu medoviny (kvašený alkoholický nápoj), konzervace potravin
![]() |
BLACK FRIDAY ! LIMITOVANÁ NABÍDKA |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |