UPOZORNĚNÍ: Z důvodu šíření COVID-19 došlo k nárůstu objednávek, proto v expedici může docházet až k týdennímu zpoždění!

Inzulinová rezistence

Inzulinová rezistence je pravděpodobně příčinou vzniku diabetu druhého typu, dá velmi dobře ovlivnit pomocí stravy a pohybu. Pravděpodobně největším zdrojem inzulinové rezistence je konzumace nevhodných tuků.

Je překonat inzulinovou rezistenci?

Přirozené je konzumovat ovoce a zeleninu v přiměřeném množství a ročním období. Jíst přiměřeně masa a mléčných výrobků. Naše strava by měla být chudá, ale pestrá. Základem je se nepřejídat. Začít běhat nebo pravidelně rychle chodit. Hodí se i plavání.

  • vyloučit ze stravy oleje (margaríny atd.) a nahradit je máslem, sádlem, olivovým, kokosový, apalmovým olejem
  • dostatečný pohyb (když se hýbeme spalujeme přebytečné cukry a nezatěžujeme tolik slinivku)
  • konzumovat jídlo složené z přirozených potravin (maso, mléčné výrobky, zelenina, ovoce, luštěniny i příležitostně obiloviny), tělu svědčí nízkosacharidová strava
  • přerušovaný půst (tělu nějakou dobu nedáme potravu, spálí přebytky cukru v krvi, a tím dojde ke snížení produkovaného inzulinu, což se projeví pozitivně)
  • vyloučit ze stravy vše, co škodí. Vedle nevhodných olejů to je zejména cukr v jakékoliv podobě

Zdroj: https://styl.instory.cz/4264-jak-porazit-inzulinovou-rezistenci.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

 

 

0 produktů