Kyselina alfaliponová

Alfa-lipoová kyselina (ALA), jde o nasycenou mastnou kyselinu, někdy označovanou jako kyselina thiooktová. Její předností je to, že je rozpustná jak ve vodě, tak v tucích. Tato látka je důležitý antioxidant, účinný proti rozvoji cukrovky. Snižuje a pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Podporuje látkovou výměnu a může zlepšovat citlivost omezenou poškozením nervů.

  • lidský organismus si alfa-lipoovou kyselinu vytváří pouze v malých dávkách, je proto dobré zajistit její dostatečný příjem v potravě
  • přirozeným zdrojem kyseliny alfa-lipoové jsou: kvasnice, játra, ledviny, špenát, brokolice a brambory

  Alfa-lipoová kyselina (ALA), účinky:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Zde uváděné informace nelze považovat za připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji, nebo ji vyléčit a také není odkazem na tyto vlastnosti. Uživatel, či spotřebitel nemůže tyto informace chápat jako popsané účinky tak, že lze nemoc léčit potravinou, protože potravina není postavena na úroveň léku. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • tělo využívá k tvorbě energie prostřednictvím mitochondrií
  • alfa-lipoová kyselina vám jej může pomoci navrátit zpět ztrátu čichu (Harvardský genetik David Sinclair)
  • při fyzické námaze také zlepšuje využití kyslíku, redukuje oxidační stres a únavu, především během náročných tréniku
  • účastní se přeměny aminokyselin BCAA na energii potřebnou pro práci svalů
  • používána se k podpoře léčby cukrovky a příznaků nervového původu souvisejících diabetem (pálení, bolest a necitlivost na nohou a rukou)
  • používá se k léčbě poruch zraku: jako je například poškození sítnice, šedý zákal, glaukom, a oční choroba zvaná Wilsonova nemoc
  • využíva se při onemocněních centrální i periferní nervové soustavy, srdce a jater
  • je využívána pro zmírnění ztráty paměti a chronického únavového syndromu (CFS)
  • silný antioxidant
  • pomáhá předcházet poškození buněk volnými radikály a také obnovuje hladiny vitamínů: například vitamín E a vitamín C
  • podílí se na štěpení uhlohydrátů a tedy i na získání energie nutné pro správnou funkci orgánů

Kontraindikace: nevhodné pro těhotné a kojící ženy, děti, při diabetes může snižovat hladinu cukru v krvi, onemocnění štítné žlázy, použití vždy konzultujte její užívání s lékařem!.

0 produktů
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo