Toxické látky a škodlivé látky se do těla dostávají jídlem a vodou, dýcháním i kůží různými kosmetickými přípravky a oslabují imunitu. Detoxikace je očistný proces, kterým se odstraňují nejen toxiny, ale také se regeneruje a omlazuje organismus.
Zdroje toxických látek:
Těžké kovy nejsou rozložitelné, jsou silně karcinogenní a i v nižších koncentracích mohou být příčinou úmrtí. Těžké kovy jsou příčinou otrav, depresí, rakoviny, oslabeného imunitního systému, předčasného stárnutí a další civilizačních onemocnění.
- mezi těžkými kovy a toxiny existuje synergetický efekt a také existuje synergetický efekt mezi efektivními léčebnými metodami
- když z těla odstraníme rtuť, opouštějí další toxiny tělo téměř samy od sebe, pokud to tak neuděláme, můsíme složitě odstraňovat jednotlivé těžké kovy
- Glutathion (ostropestřec, brokolice, česnek, zeli, květák, řeřicha, kapusta, pivovarské kvasnice, bioaktivní syrovátkový protein) na sebe váže mimo jiné také metylrtuť – nejjedovatější formu rtuti
Prof. Anna Strunecká a prof. Patočka řadí mezi škodlivé látky s koktejlovým efektem:
- glutamát sodný
- aspartam
- floridy
- formaldehyd
- léky statiny
- hliníkové ionty
- hormonální disruktory
Zdroje těžkých kovů, které se usazují v organismu
- voda (zdrojem je zemědělství i průmysl)
- půda (průmyslové skládky odpadu, těžba nerostů, průmyslová hnojiva – herbicidy, pesticidy a další chemikálie)
- potraviny (chemicky zpracovávané potraviny, nádobí)
- ovzduší (znečištění z dopravy, z průmyslu, zemědělství )
- amalgamové plomby
Težké kovy v organismu:
- hliník – antagonismem je železo (koriandr)
- arzén, rtuť (nervový jed) – antagonismem je selen
- kadmium – antagonismem je zinek
- olovo (nejčastěji se usazuje v kostech) – antagonismem je vápník, hořčík, železo
- uran, cín
Jak odstranit těžké kovy z těla:
- chelace – odstranění těžkých kovů pomocí chlorelly, spiruliny, cibule, česneku, para ořechů, aloe vera, zeolitu, koriandru, oleje z cedrových jadérek, aminokyselin, atd.
- antagonistický efekt – pokud budeme dovávat určité stopové prvky, tak budou vylučovat z těla těžké kovy, mezi univerzálního antagonistu těžkých kovů patří selen, pro vylučování těžkých kovů je též důležité jíst dostatek vlákniny (pektin), jde však o dlouhodobý proces (měsíce, roky)
- doplňovat kyselinu arachidonovou a mastné nasycené a nenasycené kyseliny (lněný olej, ostropestřecový olej, vejce, sýry, máslo) – důležitá je rovnováha mezi omega 3 a 6 v poměru 1 : 4.
- ze střeva pomocí čekanky obecné, která zamezuje ukládání těžkých kovů v těle -v tenkém střevě na sebe čekanka váže těžké kovy (např. olovo, rtuť, kadmium apod.)
- dobromysl obecná - oregáno snižuje toxicitu jídel a podporuje detoxikaci
- popenec obecný, čistí krev, podporuje detoxikaci, podporuje vylučování olova z těla
- jalovčinky pomáhají tělo zbavovat odpadních jedovatých látek, ničí choboplodné mikroby, neutralizují jedy
- více
Jak postupovat při procesu očisty těla od těžkých kovů:
- zamezit zdroji v šíření těžkých kovů a toxinů
- odstranit jed z těla, začneme rtutí – pokud současně užíváme koriandr, dezintegrovamnou chlorellu a česnek medvědí, uvolňuje se vysoké množství rtuti z těla přes dýchací cesty, kůži, stolici a moč
- při očistě přijde fáze, kdy se projeví skrytá chronická infekce – neexistuje správná detoxikace, při které se infekce neprojeví
- léčíme vzniklou infekci a provádíme detoxikaci
- neustálá práce na vlastním detoxikačním programu (lněný, ostropestřecový olej)
Jak se projevuje tělo, když tělo začneme čistit:
- poněkud zamlžený zrak
- bolesti hlavy a ledvin
- průjem
- bolesti svalů
- chronická únava
- bolest celého těla
Potraviny s nejvyšším obsahem toxinů:
- maso – obsahuje velké množství toxinů a karcinogenů, které zvyšují pravděpodobnost výskytu leukémie nebo nádorů žaludku
- tuňák – obsahuje poměrně vysokou hladinu rtuti, která způsobuje degeneraci nervového systému
- mléko kravské – překvapivě během procesu pasterizace, získává značné množství toxinů (hormony a antibiotika)
- kukuřice – po mořských plodech je to druhá potravina s nejvyšším obsahem rtuti (může obsahovat aflatoxiny, pokud není správně usušena)
- sýry a mléčné výrobky – podobně jako mléko
- konzervované potraviny – většina plechových obalů obsahuje stopy bisphenolu, který způsobuje cukrovku a napomáhá vzniku obezity
- chemicky ošetřené ovoce a zelenina (postřiky, hnojiva, atd.)
Přejídání je velmi škodlivé pro játra, ledviny a střeva. Dochází pak k nesprávnému fungování metabolismu, což v konečném důsledku ztěžuje odstranění toxinů z těla a narušuje trávení.
23.12.2024 Batáty, špenát a česnek patří mezi přírodní hvězdy posilující imunitní systém.
-
Batáty jsou bohaté na vitamin A, především díky beta-karotenu. Jeden batát může obsahovat až 156 procent doporučené denní dávky vitaminu A. Vitamin A je důležitý pro zdraví imunitního systému. Chrání pokožku, která slouží jako první bariéra proti infekci. Fungování imunitních buněk také závisí na vitaminu A. Studie zjistily, že nedostatek vitaminu A může narušit správné fungování imunitního systému a destabilizovat střevní mikrobiotu, která je klíčová pro imunitní funkce. Batáty jsou bohaté na vlákninu, která podporuje růst střevních probiotik. Při fermentaci probiotiky vláknina produkuje krátké řetězce mastných kyselin, které jsou obzvláště důležité pro zdraví a pomáhají bojovat se záněty v mozku i těle. Mírná konzumace batátů může zlepšit imunitu, podpořit trávení a předcházet zácpě.
-
Špenát obsahuje různé antioxidanty, například flavonoidy. Výzkumy ukazují, že aktivní látky ve špenátu mohou:
- Odstraňovat reaktivní kyslíkové sloučeniny, které mohou způsobit poškození buněk
- Předcházet oxidačnímu poškození biologických makromolekul, jako jsou bílkoviny a ribóza
- Regulovat expresi genů s antioxidačními a protizánětlivými účinky
- Podporovat sekreci hormonů spojených s pocitem sytosti
- Pomáhat při hubnutí
Špenát má také protirakovinné účinky, snižuje hladinu krevních tuků a cukru. Špenát je bohatý na železo, důležitý stopový prvek pro imunitní funkce. Studie zjistily, že nedostatek železa může oslabit imunitní odpověď. Aktivované T-lymfocyty potřebují velké množství železa. Bez dostatečného množství železa se snižuje energie produkovaná mitochondriemi v T-lymfocytech, což znemožňuje těmto buňkám plnit svou roli v boji proti infekci.
- Česnek se po staletí používá jako přírodní lék na posílení imunity a prevenci nemocí. Obsahuje látku zvanou alicin, která má silné antibakteriální, protiplísňové a antivirové účinky. Česnek je multifunkční; pomáhá předcházet a léčit nemoci, jako jsou nádory, kardiovaskulární choroby a Alzheimerova choroba. Také dokáže odstranit těžké kovy z těla.
- https://www.epochtimes.cz/2024/12/23/3-zimni-superpotraviny-na-posileni-imunity/