Kapsaicin

Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid (sekundární metabolit chilli papriček), který je zodpovědný za pálivou chuť papriky a je rozpustný v tucích a alkoholu.

Přírodní zdroje kapsaicinu:

Kapsaicin (Kapsaicinoidy), použití a jeho účinky:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti látek jve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • při výrobě pepřového spreje
  • jako anestetika, pro léčbu trombózy, omrzlin nebo křečových žil
  • kapsaicin slouží rostlinám a jejich plodům jako ochrana před predátory
  • podporuje metabolismus a podporuje hubnutí díky zvýšení teploty
  • je dráždivý a vyvolává pocit pálení v každé tkáni se kterou přijde do styku
  • přispívá k podpoře krevní cirkulace, zvýšení rychlosti metabolismu, stimulaci žaludeční sekrece a tím k podpoře zažívání
  • kajenský pepř pomáhá zastavit krvácení
  • kapsaicin funguje jako přírodní blokátor kalcia
  • kapsaicin snižuje hladinu krevního cukru
  • ničí bakterie
  • působí proti přejídání (tlumí chuť k jídlu zejména u stravy s vysokým podílem tuků)
  • analgetikum (proti chronické bolest)

Signatura: ptáci nevnímají jeho pálivost nevnímají a proto podporují další šíření semen

0 produktů