Kapsaicin (kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid (sekundární metabolit chilli papriček), který je zodpovědný za pálivou chuť papriky a je rozpustný v tucích a alkoholu.
Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti látek jve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
Signatura: ptáci nevnímají jeho pálivost nevnímají a proto podporují další šíření semen
![]() |
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
![]() |
Osobní odběr v Brně zdarma! |