Ferda František

Páter František Ferda (31.3.1915 Spálené Poříčí - 7.7.1991 Sušice) významný kněz, bylinkář, léčitel s mimořádnými schopnostmi, zajímal se o přírodu a v roce 1938 byl vysvědcen na kněze a za totalitního režimu byl po procesu v roce 1951 na celých devět let, až do amnestie 11. května 1960, uvězněn ve věznicích v Ostravě, Opavě, Mírově, Jáchymově a Valdicích. Poté dalších devět let strávil na nuceném pracovním nasazení v plzeňském pivovaru. Byl schopen na dálku pomocí informačního pole stanovit diagnózu, její příčinu a vybrat nejvhodnější přírodní léky. Od roku 1978 se plně věnoval léčitelství s Sušici. Znalost léčivých rostlin a jejich působení na lidský organismus i metody přírodní léčby (podle pražského lékaře Hofmana) sloužily pak Ferdovi po celou dobu jeho léčitelské praxe (celkem ho navštívilo cca 100 000 lidí). S páterem Ferdou také spolupracoval od 70. let nestor české psychotroniky PhDr. Zdeněk Rejdák (1934 – 2004), věnovali se experimentům v léčbě rakoviny.

  • "Lepší než penicilin je na zápal plic křenová placka"
  • Sám s oblibou tvrdil: „Já mám všechno od f – František, Ferda, filozof, farář a fagotista.“
  • pokračovatelkou pátera Ferdy je Dr. Eva Moučková

Páter František Ferda, moudra a informace:

  • v roce 1964 měl první jasnovidný zážitek spojený s léčením
  • za totality byl devět let ve vězení, přesto nepřišel ohlubokou pokoru a víru v Bohu
  • za války páter Ferda jezdil a spolupracoval s Dr. Hofmanem, který léčil pouze bylinkami
  • Ferdova schopnost sahala do minulosti, přítomnosti i budoucnosti a byla klasifikována jako nejpozoruhodnější fenomén v parapsychologii
  • diagnózu určoval podle očí (ifidoskopie), podle fotografie, či dokonce jen tak – při totálním soustředění vyslal z hlavy paprsek zelené barvy a tak se spojil s člověkem (bezpečně věděl, že je to on i na tisíce kilometrů, ale neviděl ho) a dostával z těla informace - diagnóza byla určena vždy speciálně na základě příčiny pro konkrétního člověka (podobně jako E. Cayce) - proto většina receptů je nepřenosných!
  • denně ho navštívilo v Sušici cca 30 lidí
  • za vysvětlení Ferdových dovedností se pokládá jeho využití mysli a jasnozřivosti (podobně jako Edgar Cayce)
  • studoval bylinkářství, shromažďoval recepty ze starých knih a rozvíjel je podle vlastních hledisek
  • podle pátera Ferdy vše, co škodilo zevnitř, by se mělo "vytáhnout" zvenčí (čistil trávící trakt a upravoval funkci jater)
  • za klíčovou také považoval dědičnost, mezi 40-45 rokem se dědičné nemoci začínají projevovat výrazně
  • při léčení např. používal česnek, cibuli, petržel, kmín, přesličku, řebříček a různé bylinky (léky a bylinky spolu nespolupracují, léky negují účinek bylinky)
  • doporučoval denně kloktat při opakovaných angínách jednu lžíci soli nebo lžičku octa nebo lžičku citronu v šálku vody
  • varoval před přílišnou konzumací masa a mléčných výrobků (obsahují nevyloučenou močovinu), Kyselina sírová (obsažená v sýrech) má za následek leptání srdeční přepážky
  • doporučoval pít pramenitou vodu a bylinkové čaje, žitný chléb, tradičně pěstovanou zeleninu (cibule, česnek, křen, zázvor, anýz, mrkev atd.) i ovoce
  •  již v 80. letech  vnímal škodlivost některých zcela běžně používaných látek (umělá sladidla, barviva, emulgátory atd.), například barevné cukroví, esence, rum, kofola, přísady do mléka a masa, šunka obsahuje sanytr (dusičnan draselný), salámy dusičnany, párek arzen, v sýrech je velký obsah síry, a to všechno prý poškozuje krevní obraz
  • i barviva v oblečení působí toxicky a způsobují nejrůznější onemocnění a alergie (způsobují mako kyslíku v těle)
  • mošt neutralizuje močovinu z mléka
  • celer a petržel používal proti plísním v organismu (čerstvá i sušená nať)
  • nedoporučoval používat rostlinné a umělé tuky (pouze máslo a sádlo)
  • nedoporučoval konzumaci masa, konzerv, uzenin (podobně jako Dr. Eva Moučková, Tomáš Pfeiffer), nahnilého ovoce, banány
  • doporučoval čistící čaj po jídle (8 bylinek) - vřes, přeslička rolní, třezalka tečkovaná, truskavec, zlatobýl celík, bukvice, jitrocele a pampelišky  (zřejmě rovným dílem), které se smíchají na půl litru vody a nechají 8 minut povařit (na půl litru vody stačí obvykle jedna vrchovatá polévková lžíce bylinné směsi)...
  • dubovou kůru doporučova na vyčištění, detoxikaci a dezinfekci trávicího traktu. Dále obklady na záněty a bolavé klouby či čaj proti překyselení
  • prosazoval použití křenové placky anebo dalších obkladů na bolavé klouby a zanícená místa, například obklady z tvarohu nebo cibule
  • "Hospodin dal ze země vyrůst léčivým bylinám a rozumný člověk jimi nepohrdá", Písmo Svaté, Kniha Sirachovcova, kap. 38, verš 4
  • Měl i filosofický pohled: člověk je součást živé přírody, a co je v něm, je též okolo něho, dobré i zlé. Nemoc a lék bývají často vedle sebe a největší vliv na zdraví člověka má především jídlo a pití. Jestliže se ale člověk některých jídel přejí, mohou se pro něj stát jedem. Takto vznikají alergie, které vlastně představují otravu organismu dobrou věcí.

Páter František Ferda k přejídání: například když se někdo přejí cibule, ztrácí červené krvinky. Nadměrným užíváním česneku zase bílé krvinky, přejídáním ořechů nastávají křeče, užíváním másla ztrácíme kyselinu křemičitou a jsme malátní. Přehánět se to prý nemá ani s ovocem, které způsobuje poruchu v rovnováze krevního cukru. Když je pak někde hodně medu, může dojít k velké slabosti nebo omdlévání. Dále třeba upozorňoval na plísně v potravinách, které nám škodí. Vyskytují se často například v kakau a čokoládě, které tolik milujeme.

Knihy o páteru Ferdovi:

  • Páter František Ferda – experimenty, recepty, životní osudy (1994), PhDr. Rejdák Zdeněk
  • Za zdravím s jasnovidcem páterem Ferdou (1992), Rejdák Zdeněk
  • Perspektivy telepatie
  • Receptář pátera F. Ferdy -- Jak léčil páter František Ferda
  • Totální protirakovinná kúra pana pátera Ferdy
  • Páter František Ferda nám... (2013) prof. František Priner, najdete zde nejen vzpomínky Františkových přátel a známých a příběhy vyléčených pacientů, ale i některé originální léčebné postupy a doporučení. Nechybí ani ucelený páterův pohled na základní filozofické otázky.

Významní představitele bylinkářstí (fytoterapie)

5.6.2023 Desatero rad pro zdraví od uznávaného českého léčitele pátera Ferdy. František, Ferda, filozof, farář a fagotista.“ Jeden z našich nejlepších a nejznámějších přírodních léčitelů, který opravdu něco uměl, léčil zadarmo a jeho léčba přinášela jasné výsledky, byl páter František Ferda (1915 - 1991). V roce 1939 byl vysvěcen na kněze a za totalitního režimu byl na devět let uvězněn ve věznicích v Ostravě, Opavě, Mírově, Jáchymově a Valdicích. Poté dalších devět let strávil na nuceném pracovním nasazení v plzeňském pivovaru. V roce 1969 začal působit jako duchovní správce v domově důchodců v Újezdci u Klatov a teprve až od roku 1978 se mohl plně věnovat léčitelství ve svém domku v Sušici. Věnoval se i experimentům v léčbě rakoviny. Zemřel v roce 1991 v Sušici, kde je také pochován.

10 základních pravidel, která jako základ pro naše zdraví můžeme použít:

  • Kvalita naší krve je přímo úměrná s tím, co jíme,” zdůrazňoval F. Ferda. Proto bychom se měli podle jeho slov snažit, aby naše kuchyně byla lékárnou a lékárna naší kuchyní. Jíst bychom měli všechno, ale v malé míře. I to nezdravé, zač páter Ferda považoval např. hovězí maso přední, uzeniny, sýry, se jíst může, ale pouze jednou za čas, aby mělo tělo čas se vyčistit. “Je otázkou času, kdy se naše tělo proti tomu vzbouří,”varoval páter a s oblibou dodával: “To, co ti chutná nejvíce, jez nejméně.”  Doporučoval pramenitou vodu, chléb - hlavně žitný, pečivo domácí, knedlíky domácí, rýže, kondenzované mléko + káva, zelenina tradiční vypěstovaná, česnek, cibule (podmínečně křen, zázvor, anýz, bobkový list, mrkev, lískové ořechy, čaj z bezových výhonků, mošt-neutralizuje močovinu z mléka. Pít často bylinné čaje, ovoce v malém množství, jablka, pomeranče, máslo.
  • Jak už víme, naše tělo se dvanáct hodin čistí a v další půli zase sílí. Ferdova doporučení se od ostatních odlišují v době, kdy tyto procesy v těle začínají a kdy končí. Podle pátera trvá očista od dvou hodin v noci do dvou odpoledne. Během této doby by se tělo nemělo příliš zatěžovat jídlem. S posunem souvisí i pozdější čas na snídani, oběd i večeři.
  • Páter Ferda s úsměvem říkal, že tato civilizace dělá všechno obráceně. Doporučoval snídat málo a později, oběd by měl být vydatný kolem druhé hodiny odpoledne a večer by se měl člověk najíst dvakrát! Když mu ženy oponovaly, že neprojdou dveřmi, odpovídal jen: “Lepší když budeš mít kilo navíc a budeš zdravá, než bys byla o kilo lehčí a marodila bys.“ Dopoledne doporučoval jídlo, které nezatěžuje tělo. Za ideální snídani považoval dobře vypečený pšenično-žitný chléb (žito čistí krev, pšenice podporuje krvetvorbu) namazaný nejlépe vepřovým hřbetním sádlem. Oběd složený z polévky a hlavního chodu, by měl přijít na řadu až kolem druhé hodiny odpolední. Nejlépe hodinu po jídle by se nemělo pít, aby mohly v klidu započít trávicí procesy. Večer je podle pátera zcela normální, že má člověk největší hlad. Tělo sílí a potřebuje k tomu dostatek potravy. Zásadní je nepřejíst se, ale dobře se najíst!
  • František Ferda říkával, že jsme geneticky nastaveni na potravu našich předků. Co se vypěstuje u nás, to se může sníst. Do toho také rozlišoval, co tady bylo původní a co ne. Zatímco vlašské ořechy považoval za nevhodné, lískové ořechy naopak. Ze zeleniny doporučoval petržel, mrkev, salátové okurky, které obsahují minerály, a červenou řepu. Ta je zdrojem přírodního červeného barviva a kromě jiného blokuje množení plísní v těle. Cibuli doporučoval jen v malém množství, protože v těle ničí červené krvinky, česnek povoloval dva stroužky týdně, rozhodně ne denně. Doporučoval všem sníst během dne tři lžíce petržele a trošku mrkve. Byl toho názoru, že je lépe mít v těle mírný nedostatek vitamínů, než nadbytek, protože pak místo toho, aby pomáhaly, začnou škodit.
  • “Plísně jsou hrobaři života, a lidstvo neudolá rakovina, ale zdegeneruje na plísně,” varoval častokráte své pacienty Ferda. Neviděl rád, když lidé jedli příliš syrového ovoce, zvláště malé děti. Málokteré není nahnilé a tudíž nezasažené plísní. V přílišném množství dráždí ledviny, tlusté střevo, žlučník a u malých dětí například častá konzumace jablek způsobuje noční děsy. Ferda doporučoval vyvarovat se dovezenému tropickému ovoci, včetně džusů, které jsou bližší lidem žijícím v tropickém pásmu. Když už ovoce, tak kombinaci jablko-hruška, jednou týdně a sníst během dopoledne, kdy se tělo čistí. Za přijatelné považoval tepelně zpracované ovoce (povidla, žemlovka, štrůdl, ovocné knedlíky aj.).
  • Maso by se mělo jíst v nevelkém množství, nejlépe propečené a rozhodně by se měly druhy masa v našem jídelníčku střídat. Ferda nedoporučoval přední hovězí – maso od kosti, u zvěřiny varoval před špatně střeleným kusem. Varoval před častou konzumací kuřecího masa, které může obsahovat arsen. Sami si můžete doma udělat menší test o tom, co jíte. Páter říkával, že pečené kuře by mělo mít bílé kosti, protože arsen se ukládá v kostech, které jsou pak křehké a zbarvené do tmavohněda.
  • Mouka a vše, co je spojeno s ní, p. Ferda doporučoval. Houskové knedlíky, bramborové knedlíky, škubánky. Zato s rýží nebo těstovinami u pátera lidé příliš nepochodili. Doporučoval je tak jednou do týdne. Brambory by se měly zásadně vařit s kmínem a mrkví, která na sebe váže škrob. Po dovaření doporučoval mrkev vyhodit a brambory nechat vychladnout bez pokličky. Pokud se neodklopí, dochází v bramborách k pařeništi škodlivin.
  • Ferdovo krédo bylo: “Ať už chceme po ránu sníst nebo vypít něco studeného, mělo by to přijít až po naplnění žaludku něčím teplým.“. Rozhodně by se nemělo pít studené pití na lačný žaludek! Kdo tak činí, koleduje si o rakovinu žaludku. Nepít vůbec minerálky, barevné limonády, hlavně červené a sirupy. Ideálně bylinné čaje a pramenitou vodu.
  • “Co se naspí do dvou hodin, to se naspí.” zdůrazňoval. Pak už tělo nemá ze spánku užitek. Kdybychom ale podle Ferdy v okruhu 15 km vyplenili všechno živé, tak ze spánku nemáme nic. “Člověk je živá součást přírody a z živého čerpá potřebnou sílu!“ říkával páter Ferda.
  • “Kouření škodí, ale jinak, než se říká,” usmíval se Ferda a všem kuřákům doporučoval inhalovat česnek, aby docházelo k čištění plic. Sám miloval tabák a s kouřením přestal až těsně před smrtí. Občas doporučoval sklenici piva, ale varoval před desetistupňovým pivem, které podle jeho častých diagnóz lidem ničilo ledviny. Když už pivo, pak jedině dvanáctku, nejlépe Plzeň a pouze třetinku. Když už alkohol, pak malého panáka pravé slivovice, ale jednou za čas! Jinak byl Ferda v užívání alkoholu striktní.

Ohledně oblečení doporučuje umělé tkaniny očistit vymácháním v roztoku dubové kůry, přesličky, fenyklu, česneku - máchat 20 min. Nosit barevné prádlo přímo na těle, hlavně nenosit černé prádlo a vyvarovat se křiklavých barev.

Pár rad ohledně léčivosti čajů, které je vhodné pít.

  • citron - syrový i vařený táhne močovinu, sníme-li hovězí maso, sníst citron
  • dubová kůra - za 6 dní dokonale pročistí tělo od všech škodlivin
  • jeřabiny, vřes - na cukrovku a sklerózu
  • kmín - vylučuje solanin z brambor a pudinků
  • máta - trávení
  • mateřídouška - skleróza, spánek, celkově uklidňuje. Možno pít po celý rok bez vedlejších účinků
  • pelyněk - po šunce, ta se dělá z masa od kosti a někdy v ní bývají červíčci, co se opouzdří ve dvanácterníku (boubele) - pít nalačno. Šunku moc nejíst, je nesprávně uzená, doporučuje se spíš domácí uzené, doma se udí pomalu a ne v plynu
  • řebříček - pít, jedí-li se kupovaná vejce (slepice se nevyženou ven), nepoužívat řebříček růžový
  • přeslička - vylučuje hliník
  • třezalka - biologický nárazník při předávkování bylin
  • žitovka - používat na kávu - čistí krev
  • čaj na bolení v krku - 1 lžíce dubové kůry, 1/2 citronu i s kůrou, petržel kořen nebo nať do 1/2 l vody, vařit 8 min. pít 6 dní
  • čaj na kašel - 1 lžíce žebříčku, 7 hřebíčků, lžíce podbělu, lžíce kmínu, lžíce dubové kůry, lžička citronu a lžíce lesního medu. Do 1/2 l vody, 8 min, vařit, hned slít. Pít 7-14 dní denně.

Gabriele Horáčková https://babinet.cz/clanek-31670-desatero-rad-pro-zdravi-od-uznavaneho-ceskeho-lecitele-patera-ferdy.html?

13.8.2023 Slavný sušický léčitel se pod náporem nemocných prakticky nezastavil. Plísně jsou hrobaři života, a lidstvo neudolá rakovina, ale zdegeneruje na plísně,“ říkával páter František Ferda, sušický léčitel, který býval den co den v obležení nemocných, pro které byl často poslední nadějí na vyléčení. A protože jeho diagnózy a rady často opravdu dokázaly zázraky, komunističtí pohlaváři ho museli tolerovat, přestože z hlediska vědeckého komunismu se jeho výsledky nedaly vysvětlit. Také proto, že i mnozí z nich museli, rádi neradi, vyhledat pomoc katolického kněze, kterého přitom v 50. letech zavřeli do vězení.

  • Pro přesnou diagnózu přitom nebyla nutná ani bezprostřední přítomnost nemocného. Jeho zdravotní obtíže dokázal určit i z vlastní rukou pacienta napsaných osobních údajů nebo z pramínku vlasů. Pak se na něj soustředil a během minuty před sebou viděl detailní analýzu jeho stavu. „Náhle jsem ucítil, že se se mnou točí svět, zdálo se mi, jako bych se kamsi propadal, už jsem ani tělo necítil, ale mysl byla jasná. Pojednou jsem přesně věděl, že pacientka trpí ledvinovými kameny a rozpoznal jsem jejich počet i umístění,“ popsal Ferda svůj první jasnovidný zážitek z roku 1964, který ho navedl na cestu služby nemocným a potřebným. Tento svůj dar pak naplno využíval až do poslední chvíle. 
  • Psychoenergetická laboratoř profesora Kahudy pro výzkum paranormálních jevů

Ferdovy rady

  • Na zdraví má největší vliv jídlo. Varoval před pojídáním masa a uzenin, které jsou plné chemikálií, v sýru a mléce se podle něj nacházela močovina škodlivá tělu, kterou však může neutralizovat mošt.
  • Tvrdil, že bychom měli jíst zejména to, co vyrostlo v krajině, kde žijeme.
  • Alergie na konkrétní jídlo je podle něj výsledkem toho, že jsem se ho přejedli. Proto varoval: „To, co ti chutná nejvíc, jez nejméně!“
  • Alkohol by se měl pít co nejméně, doporučoval bylinkové čaje a pramenitou vodu.
  • Jíst doporučoval až později, důraz kladl na večeři, snídaně měla být hodně lehká.
  • Pitím studené vody nalačno si podle něj člověk koleduje o rakovinu žaludku.
  • Zapařené brambory (když se horké nechaly pod pokličkou) považoval za zdroj nejrůznějších škodlivin.
  • Oblečení z umělých vláken doporučoval očistit mácháním v roztoku dubové kůry, přesličky, fenyklu a česneku a varoval před látkami uvolňujícími se z oblečení černé barvy.
  • Kromě čajů z bylinek – například jeřabiny a vřesu na cukrovku a sklerózu, máty na trávení, mateřídoušky proti skleróze či pelyňku proti parazitům z masa – doporučoval rovněž detoxikační čaj z dubové kůry a křenovou placku proti nejrůznějším zánětům.
  • Proti plísním používal celer a petržel (nať čerstvou i sušenou).
  • Při opakovaných angínách doporučoval denně kloktat lžíci soli nebo lžičku octa či citronu v šálku vody.
  • https://nasregion.cz/slavny-susicky-lecitel-se-pod-naporem-nemocnych-prakticky-nezastavil-344014/?
0 produktů
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo