Hořčiny

Hořčíny jsou bezdusíkaté, hořce chutnající nejedovaté látky, které spouští tok trávících šťáv v ústech, žaludku, slinivce a játrech. Hořčíny fungují jako látky, které prospívají žalůdku a působí jako projímadla, žlučopudné látky, tonika a tím aktivují parasympatický nervový systém. Hořčiny se užívají ve formě čajů, tinktur či bylinných likérů.

Zdroje hořčínů:

Hořčiny a jejich účinky na zdraví:

  • působí na zvýšení vylučování trávicích šťáv a žluči a tím zlepšují trávení a chuť do jídla (silice a hořčíny)
  • podporují zdraví srdce a žaludku
  • aktivují parasympatický nervový systém
  • reguluje činnost jater, žlučníku, slinivky břišní a žaludku (intybin obsažený v kořeni čekanky)
  • spouští tok trávících šťáv v ústech, žaludku, slinivce a játrech

 

0 produktů
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo