V lidském organismu máme přibližně 3500 druhů různých enzymů. Enzymy ovlivňují většinu reakcí v organismu, od přenosu kyslíku krví po detoxikaci jater. Enzymy jsou velice citlivé na pH tekutiny, ve které působí a také na teplotu. Je například známo, že při teplotě vyšší než 42 stupňů Celsia se enzymy ničí. A protože enzymy ovlivňují v organismu velice mnoho reakcí, je vysoká teplota nad 42 stupňů Celsia pro člověka nebezpečná, a proto při dosažení této teploty člověk umírá.
Česnekovité rostliny (cibule, pažitka, pórek a samozřejmě česnek) v sobě ukrývají čtyři větší skupiny látek s rozdílným efektem: třeba mikro minerály (germanium, tellur), aminokyseliny (arginin), enzymy (allináza) a spoustu sloučenin síry (alliin, allicin, ajoen, allylpropyl disulfid, diallyl trisulfid, allylcystein). Některé jsou přítomny přímo v rostlině, jiné vzniknou v důsledku enzymatické reakce například v lidském žaludku.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |