Prebiotika jsou nestravitelné dietní vlákniny, které selektivně stimulují růst užitkových bakterií hrubého čípku v hostitelské mikrobiologii. Bifidobakterie a laktobacily patří mezi nejznámější z nich.
Prebiotika jsou komplexní uhlohydráty, které nejsou tráveny horním gastrointestinálním traktem, ale ve finální části jsou zkvašeny "dobrými" bakteriemi přítomnými v tlustém střevě. V důsledku toho nejsou zdrojem energie pro střevní buňky, ale jsou základními substráty pro určité mikroorganismy, zejména ve vaginální a intestinální mikroflóře (mikrobiota).
Je to strava, kterou podporujete svou mikrobiologickou látku a tím ovlivňuje její rozmanitost a složení. Proto je klíčovým prvkem při zachování rovnováhy v bakteriální flóře rozmanitá strava, která upřednostňuje potraviny s vysokým obsahem vlákniny, jako je čerstvé ovoce a zelenina.
Prebiotika mají velký terapeutický potenciál pro choroby spojené s dysbiózou , jako jsou infekční střevní onemocnění nebo alergie. Přesto, stejně jako u probiotik, bude nutné určit druh prebiotika, které má být použito, dávka, způsob podání a potvrzení jejich účinnosti.
VÝPRODEJ ! se SLEVOU až 49% |
Osobní odběr v Brně zdarma! 2x výdejní místo |