Polyfenoly

Polyfenoly jsou látky běžně obsažené v rostlinách a plodech, často mají výrazné antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Mezi nejznámější polyfenoly patří kurkumin (kurkuma, hořčice) a resveratrol (arašídy, pistácie, černý rybíz, borůvky, červené hrozny).

Přírodní zdroje polyfenolů:

  • nacházejí ve slupce ovocných plodů (hroznové víno, švestky, meruňky, borůvky, brusinky)
  • kurkuma
  • hořčice
  • brokolice

Účinky polyfenolů na zdraví:

Upozornění: níže uvedené informace (připisované vlastnosti bylinek a potravin ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky (v textu je výslovně uvedeno, že se jedná o neschválené účinky, na které odkazují jiné zdroje knihy atd.), jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože jsou převzaty z "odborné literatury" (např. Janča, Zentrich, Váňa, E. Havelka, W.D. Storch, Alena Hamplová atd.) či informačních, zdrojových a vyhledávacích portálu či médií např.seznam.cz. google.com atd. a jejich zdrojových přispěvatelů. Totéž platí o informacích uvedených v parametrech a specifikacích ve spodní části stránky. Zde uváděné informace nelze považovat za připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji, nebo ji vyléčit a také není odkazem na tyto vlastnosti. Uživatel, či spotřebitel nemůže tyto informace chápat jako popsané účinky tak, že lze nemoc léčit potravinou, protože potravina není postavena na úroveň léku. Provozovatel upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • působí proti neuropatické bolesti
  • antioxidační a protizánětlivé vlastnosti
0 produktů
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo