Třísloviny jsou rostlinné látky charakterictické svíravou chutí. Hojně se vyskytují hlavně v kůrách listech různých rostlin. Jsou rozpustné ve vodě, srážejí alkaloidy, bílkoviny i těžké kovy

Chlór eliminuje působení tříslovin, proto při přípravě je vhodné použít uhlíkový filtr nebo šungit. Pokud vnitřně používáte rostliny s vysokým obsahem tříslovin, dochází k obalení jaterní buňky a proto nepracují dobře játra.

Potraviny a bylinky s obsahem tříslovin:

Třísloviny a jejich účinky:

  • antibakteriální účinky
  • snižují draždivost a bolestivost při zánětech
  • zastavují krvácení (dásní)
  • působí proti silnému pocení
  • vhodné při průjmových onemocněních
  • působící antitoxicky
  • na vzduchu se třísloviny rozkládají působením kyslík (proto je skladujeme v těsně uzavíratelných nádobách)
Zobrazit více Zabalit

Třísloviny

Řadit dle:0 produktů
Nebyly nalezeny žádné produkty. Zkuste změnit kritéria hledání.