Ghí 450ml z českého másla

Máselný tuk Ghí najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni. Díky vysokému kouřovému bodu je Ghí ideální tuk na smažení. Neobsahuje laktózu ani lepek.
Ghí 450ml z českého másla
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
???
na dotazPřepravní společností:
Osobně v Brněna dotaz
Osobně v Prazena dotaz
Výdejní místona dotaz
Přepravní společnostína dotaz
Kódawa2990VýrobceAllnature
Doprava zdarma
nad 700 korun
Dárky k nákupu
nad 2000Kč
2 výdejní místa
v Brně ZDARMA
ECO balení
pro osobní odběr
Průměrné hodnocení95 %
Hodnoceno 4×
Přidat hodnoceníZobrazit recenze (4)

Ghí využijete ve studené i teplé kuchyni. Máselný tuk Ghí má mnohem vyšší kouřový (zápalný) bod než klasické máslo a díky tomu se při smažení nepřepaluje. Neobsahuje mléčnou bílkovinu (laktózu), současně si ale zachovává chuť i vůni klasického másla. Ghí je přirozeně bezlepkové. Ghí obsahuje beta karoten a vitamíny A, D, E a K, minerály - sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo. a omega mastné kyseliny.

Ghí (přepuštěné máslo) a jeho účinky:

  • Ghí má kouřový bod 250°C, normální máslo má bod o cca 80 °C nižší
  • ghí oproti normálnímu máslu ghí nežlukne
  • napomáhá očistnému procesu
  • podporuje CNS- brainfood
  • neobsahuje laktózu, bezlepkové (vhodné při problémech s tolerancí na mléčné bílkoviny)
  • https://www.awashop.cz/ghi-prepustene-maslo-c183/

Skladování: Ghí může být narozdíl od klasického másla skladováno nejméně šest měsíců bez chlazení. Neotevřené vydrží i několik let.

Složení: máselný tuk (ghí)

Objem: 450ml

Výživové údaje ve 100 ml:

Energetická hodnota 3677 kJ (894 kcal)
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny
99,3 g
70 g

Bílkoviny

0,1 g

 

VýrobceAllnature
24.03.2022
Recenze je převzata z heureka.czZklamání. V e-shopu nabídka Ghí z českého másla. U dodaného výrobku se nedozvím výrobce, pouze pro koho bylo vyrobeno. Navíc toto ghí mohu koupit v Penny marketu a to dokonce o 70 kč levněji. Za mě tedy tento produkt v awa shopu nedoporučuji.
07.11.2019
Recenze je převzata z heureka.czJsem zvyklá Ghí používat na smažení již několik let. Řízky na něm usmažené, ať jsou z čehokoliv, mají výbornou chuť.
30.03.2019
Recenze je převzata z heureka.cz
Dlouho vydrží, je dždy po ruce.
28.02.2019
Recenze je převzata z heureka.czDobrá kvalita a cena

Elektrolyty jsou látky, které po rozpuštění ve vodě vytváří kladně nebo záporně nabité částice (ionty), díky kterým vedou elektrický proud. Ionty draslíku jsou kladně nabité (kationty). Elektrolyty harmonizují hladinu tekutin v těle díky obsahu draslíku, hořčíku, vápníku a sodíku. Při vydatném pocení (po sportovním výkonu) doplní tělo potřebnými minerály. Lidské tělo využívá elektrolyty v řadě různých procesů. Například se podílí na udržování rovnováhy tekutin v těle, umožňují přenos nervových vzruchů a zajišťují také kontrakce svalů. Nadměrná koncentrace elektrolytů, stejně jako jejich nedostatek v těle, tak mohou podstatně ovlivnit řadu důležitých pochodů, které v organismu probíhají. Draslík pomáhá obnovit po těžkém cvičení rovnováhu elektrolytů v těle a udržuje svaly v nejlepší možné kondici.

Zdroje elektrolytů

  • kokosová voda (draslík, sodík)
  • jahody, meruňky, dřín obecný, borůvky, brusinky, arónie, moruše
  • granátové jablko, granátová šťáva (hořčík, draslík, sodík a vápník)
  • ananas (draslík, hořčík, vápník)
  • mandle
  • chřestčesnekceler
  • avokádo
  • dýně, konopná semínka, lněná semínka
  • oves, jáhly
  • kardamom
  • moringa olejodárná
  • maca peruánská (sodík, draslík, vápník a magnézium)
  • yacon, přírodní nízkokalorické sladidlo (vápník, hořčík, sodík, draslík)
  • přeslička rolní (vápník, draslík, hořčík) 
  • fíky (vápník, draslík, sodík, hořčík), datle (draslík, hořčík, vápník)
  • čerstvé klíčky (např. řeřicha, vojtěška, cizrna, adzuki, mungo)
  • rdesno mnohokvěté
  • dobromysl obecná - oregáno
  • mořské řasy, např dulse, nori, wakame, kombu, arame, agar či kelp), mají velké množství elektrolytů, které zajišťují hydrataci buněk, podporují trávení, rozpouštění tuků anebo hladinu cholesterolu
  • pažitka
  • baobab

Množství elektrolytů vztažené na celkové množství tělesné tekutiny se nazývá osmolalita. Za normálních okolností je osmolalita vně i uvnitř vašich buněk stejná. Jednoduše řečeno je množství elektrolytů vně a uvnitř buněk v rovnováze.

Nicméně pokud dojde k porušení osmolality, voda z prostředí s menším množstvím elektrolytů začne pronikat do prostředí s větším množstvím elektrolytů, dokud se koncentrace iontů opět nevyrovnají.

To může vést ke smršťování buněk nebo naopak k jejich nafouknutí a prasknutí (v závislosti na tom, zda voda uniká ven z buněk nebo zda vniká do buněk). Rovnováha tekutin v těle je ovlivňována koncentrací elektrolytů v organismu, a to hlavně draslíku, hořčíku, vápníku a sodíku. Konzumace potravin bohatých na draslík vám pomáhá udržet rovnováhu tekutin ve zdravých mezích.

 

PopisHodnoceníTabsProductDetailMasterView.TAB.CategoryUserContent
Související kategorie:
Zaměrení:
Léčivé látky:
VÝPRODEJ !
se SLEVOU až 49%
Osobní odběr v Brně
zdarma! 2x výdejní místo